Crochete de pui

Simplu de facut, crochetele din carne de pui, servite impreuna cu o salata de legume si cu un sos facut de dumneavoastra, se vor tranforma intr-o masa simpla si hranitoare.

  • 40 min
Crochete de pui

Ingrediente

Reteta crochete

  • 200 g faina alba
  • 200 g unt
  • 2 oua
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingura patrunjel proaspat tocat
  • ½ kg fileuri de pui
  • 1 lingura Vegeta
  • 1 cub concentrat de pui

Reteta sos

  • 2 oua
  • 200 g pesmet
  • 100 g faina alba
  • ulei vegetal

Preparare

  1. Fierbeti fileurile in apa cu putina sare. Scoateti-le din apa si lasati-le sa se raceasca complet.
  2. Adaugati cubul concentrat de pui in 300 ml apa fierbinte si fierbeti cateva minute inainte de a adauga untul moale.
  3. Se aduce in punctul de fierbere amestecand tot timpul. Se adauga faina amestecata cu praful de copt. Gatiti pana cand amestecul se ingroasa, dupa care luati de pe foc si lasati sa se raceasca complet.
  4. Cand amestecul este rece, adaugati oualele, patrunjelul proaspat tocat, carnea de pui taiata cubulete si o lingura de Vegeta. Mixati totul pana cand se omogenizeaza totul.
  5. Formati crochetele, dati-le prin faina, prin oul batul si pesmet, dupa care prajiti-le in ulei fierbinte pana cand sunt gata.

Servire: Serviti aceste crochete delicioase impreuna cu o salata de legume preparate la abur si putin sos la alegerea dumneavoastra.

Sfat: Puteti folosi si carnea ramasa de la un pui prajit inainte pentru a gati aceste crochete.