Salsa picanta

Tomate descojite, vin alb, ulei de masline, busuioc, usturoi si ceapa - un amestec care promite sa creeze placere. Pentru a prepara salsa picanta exista Vegeta! Pentru impresia finala se asezoneaza cu parmezan si se serveste cu vin.

  • 45 min
Salsa picanta

Ingrediente

  • 50 g ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 800 g rosii decojite
  • 1 lingura Vegeta
  • 50 ml vin alb
  • 1 lingura busuioc, maruntit
  • 2 linguri ulei de masline

Preparare

  1. Se pune in uleiul de masline ceapa tocata fin, se adauga usturoiul pisat si rosiile tocate, iar apoi se adauga Vegeta..
  2. Se lasa la foc mic pentru 15 minute. Se toarna vin si apa, pana cand ajunge la consistenta dorita.
  3. Se presara busuioc peste sosul salsa.

Servire: Salsa picanta se poate servi cu gnnochi, spaghetti sau alte tipuri de paste.

Sfat: Daca pregatiti o cantitate mai mare de salsa picanta, se poate congela si utiliza atunci cand este necesar.