Peste proaspat prajit
- Reteta de coolinarika.com -Este posibil sa uniti pamantul cu marea, chiar in interiorul bucatariei dumneavoastre si toate acestea pregatind acest minunat fel de mancare – pastrav proaspat umplut cu usturoi si acoperit cu felii subtiri de bacon afumat (pancetta). Ca si garnitura, va recomandam o combinatie de legume fierte sau sote.
 
                    Pregătire
- Se curata pastravii, se spala si se usuca, se condimenteaza cu Vegeta pe exterior, iar in interior se introduce usturoiul taiat marunt. 
- Fiecare peste se inveleste in 2-3 felii de bacon afumat (panceta). 
- Se aranjeaza pastravul umplut pe o tava unsa cu ulei. 
- Se lasa in cuptorul preincalzit la 200 C, pentru aproximativ 25 de minute. 
Servire: Pastravul prajit se serveste cu legume fierte.
Sfat: Inainte de a introduce pestele in cuptor, acoperiti partea inferioara cu faina, pentru a crea o crusta si asezati-l pe o hartie de copt in tava unsa si incinsa.