Salata cu creveti

Un fel de mancare usor, perfect pentru o zi de vara plina cu activitati distractive, ce ne ajuta sa ne mentinem corpul tonifiat si mintea relaxata......dar nu avem nevoie de o zi speciala de vara pentru a prepara aceasta gustoasa salata cu creveti.

  • 25 min
Salata cu creveti

Ingrediente

  • 1 lingura Vegeta Mediteranean
  • 500 g cozi de creveti (sau creveti intregi)
  • sare
  • lamaie
  • 3 frunze de menta
  • 2 catei de usturoi
  • 50 ml otet din vin
  • 50 g frunze de rucola sau alte frunze de salata amaruie
  • 150 g porumb dulce
  • 200 g rosii cherry
  • 100 ml vin alb sec
  • 50 ml coniac
  • 20 ml ulei de masline
  • boabe de piper negru

Preparare

  1. Curatati crevetii, iar daca sunt inghetati, dezghetati-i.
  2. Se presara peste ei Vegeta Mediteranean si piper negru, se stropesc cu ulei de masline si se lasa la marinat timp de 20 de minute.
  3. Incalziti tigaia grill, asezati crevetii si acoperiti cu coniac, dupa care flambati.
  4. Dupa flambare, adaugati vinul alb si sotati pana cand lichidul se reduce.
  5. Se taie fiecare rosie cherry in jumatate si se adauga in bolul pentru salata. Scurgeti porumbul dulce din conserva, adaugati frunzele de rucola si amestecati.
  6. Adaugati crevetii, stropiti cu un dressing simplu preparat din ulei de masline si un pic de otet din vin. Adaugati un praf de sare daca doriti.

Servire: Serviti salata imediat garnisita cu feliute de lamaie si frunze de menta.

Sfat: Cand preparati dressing-ul, mai intai adaugati 1-2 catei intregi decojiti de usturoi si uleiul de masline, dupa care lasati la macerat 15-20 de minute. Dupa macerare scoateti usturoiul si adaugati apoi otetul din vin. In acest fel, gustul nu va fi foarte puternic.