Supa de fazan

Fazanii (Phasianus colchicus), originari din Asia, au fost adusi in Europa de catre greci si romani. Datorita frumusetii lor, au fost mai apoi raspanditi peste tot in lume. Daca nu ati avut inca ocazia sa gustati carnea de fazan, puteti incepe acum cu aceasta delicioasa reteta de supa.

  • 90 min
Supa de fazan

Ingrediente

  • 1 lingura suc de lamaie
  • 1 fazan (800-1000 g)
  • 1 lingura patrunjel proaspat tocat
  • 20 ml coniac
  • 100 ml smantana
  • 1 lingura Vegeta
  • 1 tulpina telina
  • boabe de piper
  • 100 g radacina patrunjel
  • 150 g radacina telina
  • 200 g gulie
  • 150 g morcov
  • 2 l apa

Preparare

  1. Carnea de fazan curatata se pune la fiert in apa calda, adaugand legumele radacinoase, boabele de piper, telina si Vegeta in momentul fierberii.
  2. Acoperiti vasul si fierbeti la foc mic, timp de aproximativ 1 - 1,5 ore, pana cand carnea se fragezeste. Scoateti carnea din vas si lasati-o la scurs.
  3. Puneti din nou supa pe foc, adaugati smantana, sucul de lamaie si coniacul si mai lasati-o sa fiarba.

Servire: Se presara patrunjelul tocat si se serveste cu crutoane. Carnea se serveste cu legume fierte.

Sfat: Supa preparata din carne de fazan ofera o aroma mai bogata.