Cotlete de miel aromatizate cu piure de naut

Combina aceste cotlete de miel marinate si aromate cu usturoi, patrunjel si vin cu un piure de naut si vom avea o masa delicioasa in perioada Craciunului.

  • 50 min
Cotlete de miel aromatizate cu piure de naut

Ingrediente

  • 800 g cotlete de miel
  • 1 plic Vegeta condiment lichid cu usturoi pentru marinare (75 ml)
  • 40 ml ulei de masline
  • 50 ml vin pentru desert sau vin de Porto

Piure de naut

  • 250 g naut
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 1 linguri de chimen zdrobit
  • piper
  • sare
  • 3 linguri ulei de masline

Garnitura

  • 2 dovlecei
  • 1 legatura de ceapa verde

Preparare

  1. Amesteca Vegeta condiment lichid cu usturoi pentru marinare cu ulei de masline si cu vinul pentru desert sau vinul de Porto si amestecati. Acest amestec se toarna peste cotletele de miel si se lasa la marinat timp de timp de 30 minute.
  2. Intre timp, preparati piureul de naut. Inainte de preparare inmuiati nautul in apa clocotita cu putina sare. Scurgeti-l, adaugati ulei de masline, chimen, piper, sare si suc de lamaie. Puneti totul in blender, adaugati putina apa sau ulei de masline daca este necesar pana devine un piure fin.
  3. Scoateti cotletele de miel din marinada si coaceti-le pe grill. Cand cotletele sunt facute, asezati pe grill si feliile de dovlecel si ceapa verde.

Servire: Serve grilled lamb chops with puréed chickpeas, grilled zucchini slices and spring onions.

Sfat: Curata cotletele prin taierea grasimii din jur pentru a le da forma. Daca nu tolerati chimenul, il puteti inlocui cu o lingura de seminte de susan si un pic de sare.