Friptura de miel cu migdale

Pulpa de miel prajita si asezonata cu coaja de lamaie si migdale prajite duce la perfectiune pentru o masa festiva.

  • 180 min
Friptura de miel cu migdale

Ingrediente

  • 1 lingura coaja de lamaie
  • 2 catei de usturoi
  • 100 ml ulei de masline
  • 250 g ceapa
  • 50-100 ml vin alb sec
  • 100 g migdale prajite, zdrobite
  • 1 lingura rozmarin
  • 1 lingura Vegeta
  • 1 pulpa de miel (1.5-2 kg)

Preparare

  1. Se amesteca coaja de la o lamaie cu usturoi tocat si 1 lingura de Vegeta si frecati în mielul pe care l-ati asezonatat cu un pic de sare. Puneti carnea la cuptor.
  2. Intr-o tigaie, prajiti ceapa taiata inele si adaugati-o la miel. Puneti aproximativ 1/3 ceasca de apa (100 ml), acoperiti cu o folie de aluminiu si lasati friptura de miel in cuptor la 180-200° C pentru aproximativ 90 de minute. Dupa aproximativ 1.5 ore indepartati folia, ungeti carnea cu uleiul de masline ramas si presarati peste migdalele. Adaugati vinul si continuati coacerea neacoperit pentru inca 20 de minute pana cand carnea capata o culoare aurie.
  3. Pastrati friptura calda.
  4. Se toarnă grasimea din tava de copt, si se mixeaza sucurile ramase cu ceapa. Se adauga frunzele de rozmarin si se fierbe sosul pana cand se transforma intr-un sos. Se poate servi cu legume fierte.

Sfat: Timpul de prajire pentru miel este de aproximativ 20 de minute per 500 de grame de carne. Ungeti frecvent cu sosul rezultat din tava, iar daca este mai putin, cu putina apa calda.