Pui picant

Incercati un alt stil cu aceasta reteta pentru piept de pui aromatizat cu un sos picant cu ajutorul Vegeta condiment lichid picant pentru marinare.

  • 25 min
Pui picant

Ingrediente

  • 4 buc piept de pui dezosat si fara piele (600 g)
  • 1 plic Vegeta condiment lichid picant pentru marinare (75 ml)
  • 3 linguri ulei
  • 200 ml rosii passata
  • 300 ml apa

Preparare

  1. Clatiti si uscati pieptul de pui. Asezati-l intr-o tava, turnati peste el Vegeta condiment lichid picant pentru marinare si lasati-l la rece pentru marinare, cel putin 30 de minute.
  2. Scoateti carnea din marinada, puneti-o intr-o tigaie cu ulei incins si prajiti-o la foc mediu pana capata o frumoasa culoare aurie.
  3. Adaugati marinada ramasa, rosiile passata si apa, dupa care lasati la foc mediu pentru inca 10 minute. Adaugati apa daca este necesar pentru a dilua sosul si a-l aduce la consistenta dorita.

Servire: Serviti preparatul cald impreuna cu orez la aburi si ciuperci prajite.

Sfat: Daca preferati un sos mai gros, puteti folosi rosii tocate in loc de passata.