Marko Đerek

Membru in Management Board

A fost numit Membru in Management Board Podravka d.d. in Iulie 2017.

Si-a inceput cariera profesionala in anul 1995 ca cercetator la Institutul de Cercetare din Pliva, unde a lucrat pana in anul 2003. Intre anii 1997 si 2002 a fost membru al echipei initiale de proiectare pentru proiectarea functionala a noii cladiri de centre de cercetare din Zagreb. In anul 2003 a devenit directorul Institutului de Cercetare din Pliva.

Incepand  cu anul 2004, el a gestionat diverse proiecte de dezvoltare in cadrul Institutului de Cercetare din Pliva, iar in anul 2006 a fost transferat la departamentul de dezvoltare a afacerilor globale la Pliva, ca manager de produse corporative. In 2007 a devenit manager pentru pietele din Pliva.

In anul 2009, a fost transferat de la Pliva in compania croata, in calitate de Director Executiv pentru tranzactionare. In 2011, el a fost transferat la GlaxoSmithKline ca Manager de dezvoltare a afacerilor, responsabil cu Europa de Sud-Est. In 2013 a preluat functia de Director de Vanzari pentru Europa de Sud-Est la Pliva / TEVA unde a lucrat pana in anul 2017.

A absolvit in anul 1995 Facultatea de Inginerie Chimica si Tehnologie in cadrul Universitatii din Zagreb. In 2004 a obtinut titlul de MA in stiinte naturale si chimie la Facultatea de Inginerie Chimica si Tehnologie in cadrul Universitatii din Zagreb. A absolvit, de asemenea, Master of Business Administration (MBA), Scoala de Management Erasmus - Rotterdam din Rotterdam.

In decursul carierei sale s-a perfectionat prin numeroase programe stiintifice si de management, urmand si programul educativ  Acceleration Pool din Pliva.

Responsabilitati:

  • Gestionarea vanzarilor si a distributiei pe toate pietele zonei de Food Business,

  • Gestionarea operatiunilor de marketing, precum si coordonarea realizarii bugetului de marketing in conformitate cu bugetele aprobate in Planurile de Afaceri,

  • Gestionarea buyerilor si indicele de distributie pe canale de distributie, in conformitate cu Planurile de Afaceri,

  • Gestionarea relatiilor cu conturile internationale cu care Podravka activeaza pe mai multe piete.